Συνταγή: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε μια διαφορετική γέμιση θα «φουσκώσουμε» τις πιπεριές μας και το γευστικό αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει!
Υλικά
- 12 μέτριες πράσινες πιπεριές
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 8 μέτριες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 5 αυγά
- 300 γρ. φέτα σκληρή, χοντροτριμμένη
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 70 ml
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε ένα «καπάκι» από την άκρη με το κοτσάνι κάθε πιπεριάς και αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια. Δεν πετάμε τα «καπάκια».
Γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με τη πιπεριά Φλωρίνης, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να πιει μέρος από τα υγρά της.
Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το σύρμα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με την ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές, αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. από το χείλος, και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί που να τις χωράει ιδανικά ακριβώς, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει το ρύζι, να δέσει ο καγιανάς και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε τις πιπεριές χλιαρές ή κρύες, με αγγουροσαλάτα και κρίθινα παξιμάδια.
Στο ποτήρι μας: Ροδίτη και Σαββατιανό ή μια ωραία Ρετσίνα, καλά παγωμένη.