Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΓρήγορη και πανεύκολη συνταγή για το πιο αγαπημένο θαλασσινό μας, τις γαρίδες, από τον μετρ του είδους Λευτέρη Λαζάρου.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
Υλικά
8 μεγαλούτσικες γαρίδες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι (αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ουρά)
400 ml σπιτικός ζωμός γαρίδας
300 ml λευκό ξηρό κρασί
4 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό γαρίδας και ζεσταίνουμε μέχρι να αχνίσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, το ξύσμα λάιμ, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο.
Ραντίζουμε τις κρασάτες γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.