Υλικά
350 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένοι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ)
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 800 ml νερό και τα κρεμμύδια για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και τον δυόσμο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.