Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Υλικά
- 350 γρ. γίγαντες (μουλιασμένοι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και στραγγισμένοι)
- 750 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
- 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τους γίγαντες και νερό τόσο ώστε να τους υπερκαλύψει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τους στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, αλατοπίπερο και 250 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Aδειάζουμε και τους γίγαντες και τη σάλτσα με το σπανάκι σε μέτριο ταψί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.