Μια εξαιρετική μακαρονάδα με περισσή γεύση και άρωμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια της αρεσκείας μας ή ποικιλία αυτών.
Υλικά
1 πακέτο βίδες
300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (μουλιασμένα σε 300 ml νερό για 10 λεπτά)
2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε βίδες με μανιτάρια φρέσκα και ξερά, αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Στύβουμε τα ξερά μανιτάρια από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, φρέσκα και ξερά, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.