Εκπληκτική στη γλώσσα η αντίθεση του αφράτου κολοκυθιού με το τραγανό αμύγδαλο.
Υλικά
- 1.800 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες και στραγγισμένες σε σουρωτήρι για λίγα λεπτά
- 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωνάρια δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 2 αυγά
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- αλεύρι, για το πανάρισμα
- άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Αλατίζουμε καλά τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά. Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε 20-23 κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με φέτα μαλακή, ανακατεμένη με λίγο ζεστό γάλα και ρίγανη.
Στο ποτήρι μας: Ροζέ κρασιά: Ιδανικά για τα λαδερά λαχανικά του Σεπτεμβρίου.