Ουζάτη τηγανιά με κρεμμυδάκια και φρέσκο θυμάρι.
Υλικά
- 500 γρ. γαύρος, φιλεταρι-σμένος
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- 40 ml ούζο
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι μας: Ένα υπέροχο Σαββατιανό, τόσο στην αρετσίνωτη όσο και στη ρετσινάτη εκδοχή του.