Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑγριογούρουνο ραγού, με εντυπωσιακή σάλτσα από φρούτα του δάσους με ζωηρό χρώμα!
Υλικά
1.800 γρ. σπάλα αγριογούρουνου (το προμηθευόμαστε εγκαίρως από κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ), σε μεγάλα κομμάτια
100 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
400 γρ. φρούτα του δάσους
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
2 κουτ. σούπας σέλινο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
πιπέρι μαύρο, χοντροτριμμένο
Διαδικασία
Mαρινάδα
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας, το οποίο φροντίζουμε να καλύπτεται από τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και λίγο ζεστό νερό, ίσα να σκεπαστεί το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και μαλακό και να δέσει ωραία η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.