Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤα εξαιρετικά κρασιά της Οινοποιίας Μπουτάρη έχουν τη δύναμη να απογειώσουν κάθε γεύμα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά
- 2 μικρά χοιρινά κότσια (περίπου 1 1/2 κιλό)
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 500 γρ. αχλαδόμηλα
- 30 γρ. ξίδι
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 ξύλο κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- 300 γρ. νερό ζεστό
Συνδυάστε το με
Μπουτάρη Νάουσσα Grande Reserve, Ξινόμαυρο
Διαδικασία
- Πλένουμε, στεγνώνουμε το κρέας και το κοκκινίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι. Βγάζουμε σε πιάτο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αχλαδόμηλα
και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. - Βάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά και να αλλάξουν χρώμα, ανακατεύοντας που και που με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τα αχλαδόμηλα και ψήνουμε για ακόμα μερικά λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξίδι, τη δάφνη και την κανέλα κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το φαγητό να μείνει με μια ελαφριά σάλτσα (περίπου μιάμιση ώρα).