Η μαρινάδα εδώ γίνεται και σάλτσα, με πλούσιο χρώμα και αψάδα από τις πάπρικες. Το θυμάρι δίνει στις χοιρινές μπριζόλες κορυφαίο άρωμα!
Υλικά
- 6 μπριζόλες λαιμού (περίπου 200 γρ. η καθεμία)
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 40 ml μηλόξιδο
- 60 ml λευκό, ξηρό κρασί
Διαδικασία
- Για τις χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι, αρχικά σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα με το λάδι ρίχνουμε τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις μπριζόλες, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
- Σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας.
- Σουρώνουμε τη μαρινάδα, την αδειάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
Ψήσιμο
- Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τις πανσέτες στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
- Χρειάστηκαν 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τις απλώνουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.