Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤιμούμε τα προιόντα του τόπου μας και φτιάχνουμε συνταγές με το εξαιρετικής ποιότητας Premium Κυπριακό ουίσκι Kythrea από την Aristides Distilling.
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοκοπανισμένο μαύρο πιπέρι
- Κόκκινο σταφύλι
- 30 γρ. Kythrea Single Grain Malt Whiskey
Για να συνοδεύσουμε
- Φρέσκια σιταροπούλα
- Καυτερά πιπεράκια
- Γλυκοπατάτες
Διαδικασία
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις βάζουμε σε γυάλινη ή κεραμική λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο (αυτό μπορεί να γίνει από το προηγούμενο βράδυ ή 2 ώρες προτού να τις μαγειρέψουμε).
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τις μπριζόλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5-6΄ από την κάθε πλευρά. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε και το σταφύλι. Βάζουμε το Kythrea Single Grain Malt Whiskey σε ένα μικρό μπρίκι και το ζεσταίνουμε. Το ανάβουμε και περιλούζουμε τις μπριζόλες.
- Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντάς τις –αν θέλουμε– με φρέσκια σιταροπούλα και καυτερά πιπεράκια, ψημένα στο ίδιο τηγάνι. Επίσης ωραία συνδυάζονται με πουρέ γλυκοπατάτας.