Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΦαγητό της στιγμής, χορταστικό με ιδιαίτερη νοστιμιά και δυνατά αρώματα.
Δημήτρης Κοντόπουλος
Υλικά
- 4 χοιρινά σνίτσελ (κομμένα και χτυπημένα από τον κρεοπώλη)
- 80 γρ. γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας)
- 70 γρ. θρυμματισμένο μπαγιάτικο ψωμί
- 25 γρ. βούτυρο (λιωμένο σε ένα μπρίκι)
- 12 μικρά φύλλα φασκόμηλο φρέσκο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό)
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά σνίτσελ με γκοργκοντζόλα και φασκόμηλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του γκριλ, και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε στο ταψί τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα αλείφουμε με το μπλε τυρί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να τα καλύψουν καλά.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.