Εξωτικά και πανεύκολα τα χοιρινά παϊδάκια, με μια γλυκοπικάντικη σάλτσα που κολλάει και στο κρέας και στα δάχτυλά μας, η sticky BBQ sauce.
Υλικά
12 χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Για τη μαρινάδα
60 ml ελαιόλαδο
120 ml σάλτσα σόγιας
80 γρ. μέλι
40 γρ. φιστικοβούτυρο
χυμός από 1 πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
70 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
30 γρ. sweet chilli sauce*
Μυστικά
*Την βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα έθνικ τρόφιμα.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χοιρινά παϊδάκια BBQ, σε ένα ταψί ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν. Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στη σχάρα.
Ψήσιμο
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Η δοκιμή μας
Ψήσαμε τα παϊδάκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.