Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε την τσιπούρα. Πριν βάλουμε το ψάρι στο φούρνο, το αλείφουμε με μια πυκνόρρευστη, λεμονάτη μαρινάδα από καρότο, δημιουργώντας μια νόστιμη κρούστα.
Υλικά
- 4 τσιπούρες, περίπου 450-500 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες
- 1 λεμονόκουπα
Για τη μαρινάδα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, τύπου ντιζόν
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 7 ίνες κρόκος Κοζάνης
- 1 καρότο, χοντροτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες με κρούστα καρότου στον φούρνο, τρίβουμε τα ψάρια με τη λεμονόκουπα και τα αλατίζουμε.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το τριμμένο καρότο με τον κρόκο Κοζάνης σε 1/2 κούπα νερό, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το χτυπάμε στον πολυκόφτη με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείφουμε καλά τις τσιπούρες με την πυκνόρρευστη μαρινάδα και τις στρώνουμε σε ένα ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν.