Ένα φλογερό, κατακόκκινο κάρι από την περιοχή του Kασμίρ με τις διάσημες πιπεριές. Γίνεται με αρνί αλλά και με κατσίκι.
Υλικά
Για το αρνί
1 1⁄2 κιλό αρνίσιο μπούτι, με το κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια-μερίδες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
5 κάψουλες καρδάμωμου (κακουλέ), χοντροκοπανισμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
Για την πάστα rogan josh
1 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι
1 κουτ. σούπας σπόροι κύμινου, καλά κοπανισμένοι
2 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
2 κουτ. σούπας έτοιμο μείγμα garam masala
λίγο αλάτι
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το rogan josh (το ινδικό κοκκινιστό αρνί), ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για την πάστα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κανέλα, το κάρδαμο και τη δάφνη για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αρνί και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα rogan josh και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε 400 ml νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.