Πιάτο περιωπής στο άψε-σβήσε. Το φιλέτο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια, χρειάζεται ελάχιστο χρόνο στο τηγάνι και η σάλτσα μουστάρδας ετοιμάζεται κι αυτή ταχύτατα.
Υλικά
4 φέτες φιλέτο μόσχου, βάρους 250-300 γρ. η καθεμία
200 ml ζωμός κοτόπουλου
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. μουστάρδα με σπόρους
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ταλιάτα με σάλτσα μουστάρδας, αρχικά βάζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε καλά, χωρίς όμως να αφήσουμε το μείγμα να κοχλάσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να καπνίσει.
- Ψήνουμε τις φέτες φιλέτου ανά δύο, για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 4 λεπτά από την άλλη, για μέτρια ψημένες, ή για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη, για καλοψημένες.
- Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά.
- Τις κόβουμε με καλό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ., κάθετα προς τις ορατές ίνες (ταλιάτα).
- Σερβίρουμε την ταλιάτα με τη σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.