Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με μία κουταλιά μουστάρδα ανά μερίδα.
Υλικά
- 2 T-bone μοσχαρίσιες μπριζόλες (περίπου 450 γρ. η κάθε μία)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 400 γρ. τοματίνια με το κοτσάνι τους, καλά πλυμένα
- μουστάρδα απαλή για το σερβίρισμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις μπριζόλες και δίπλα τα ντοματίνια.
Περιχύνουμε το κρέας και τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το χοντρό θαλασσινό αλάτι. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 20-22 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας μία φορά στο μέσον του ψησίματος. Ελέγχουμε κόβοντας μία μπριζόλα κοντά στο κόκαλο -αν τις θέλουμε πιο καλά ψημένες συνεχίζουμε το ψήσιμο μετριάζοντας τη φωτιά.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ξύλο κοπής και κόβουμε γύρω από το κόκαλο.Μοιράζουμε το κρέας στα πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με τα ντοματίνια και μία κουταλιά μουστάρδα ανά μερίδα.