Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης / 3 PIXELS
Αποθήκευση για αργότεραΤο χοιρινό για την Τσικνοπέμπτη
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
- 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 100 γρ. κέτσαπ
- 100 γρ. Worcestershire sauce
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε 2 λίτρα νερό τα παϊδάκια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Aνακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να γλασάρει.