
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΤο φαγητό είναι πάντα πιο νόστιμο όταν το απολαμβάνουμε με παρέα, αλλά και όταν στις πρώτες ύλες περιλαμβάνονται προιόντα του τόπου μας, όπως για παράδειγμα τα βραβευμένα παραδοσιακά Κυπριακά γαλακτοκομικά προιόντα «ΤΟ ΑΝΩΫΡΚΑΤΙΚΟ», απο Αγρόκτημα Σταλιές.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ντομάτες
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- Φρέσκος βασιλικός
- 300 γρ. ώριμο χαλλούμι «Το Ανωϋρκάτικο», Αγρόκτημα Σταλιές
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. χοιρινός κιμάς
- 150 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 30 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τα σουτζουκάκια: ζυμώνουμε μαζί καλά όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μικρά, στρογγυλά μπιφτεκάκια.
- Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και βασιλικό, ψιλοκομμένο. Βράζουμε για 1 λεπτό και αδειάζουμε σε ταψί φούρνου. Βάζουμε τα μπιφτεκάκια μέσα στη σάλτσα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε το χαλλούμι κομμένο σε φέτες ή κομματάκια, ανακατεύοντας το ελαφρά μέσα στη σάλτσα. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.