Εγγύς και Άπω Ανατολή σε ένα πιάτο! Το σουβλάκι της μεσογειακής γειτονιάς μας μαρινάρεται σε μέλι, σόγια, τζίντζερ και μουστάρδα και ψήνεται με μια λαχταριστή κρούστα από σουσάμι!
Υλικά
- 8 σουβλάκια με φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (περίπου 1.200 γρ. κρέας, σε κομμάτια των 2-3 εκ.)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Για την κρούστα σουσαμιού
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα λευκό σουσάμι και μαυροκούκι, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα σουβλάκια κοτόπουλου.
Μαρινάδα
- Ανακατεύουμε σε σκεύος που να χωράει τα καλαμάκια μας σε μία στρώση, όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα σουβλάκια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει άνετα τα σουβλάκια, τα αραδιάζουμε εκεί και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα σουσαμιών.
- Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τα ψήνουμε για 12-16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν απαλά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.