
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΔροσιστικές και νόστιμες σαλάτες, των οποίων η γεύση και η εμφάνιση αλλάζει άρδην με την προσθήκη τυριών ALAMBRA.
Υλικά
- 1 δέσμη γλιστρίδα
- 1/4 δέσμης μαϊντανός
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 150 γρ. φράουλες
- 150 γρ. χαλούμι ALAMBRA (αιγοπρόβειο και μεικτό)
Για το dressing
- 1/2 κουταλάκι τσαγιού ακοπάνιστοι σπόροι μουστάρδας (σινάπι)
- 12 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 15 γρ. μέλι
- Θαλασσινό αλάτι
Για τη βάση
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ανοίγουμε τις πίτες και τις κόβουμε σε κύκλους αρκετά μεγάλους, έτσι ώστε να καλύψουν τη βάση και τα τοιχώματα κεραμικών μπολ φούρνου (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιάτο ανάλογου μεγέθους). Αλείβουμε με ελαιόλαδο και πιέζουμε τους κύκλους πίτας στα μπολ.
Βάζουμε ένα κομμάτι τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο κέντρο (για να διατηρηθεί το σχήμα μπολ) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 15’,
μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χορταρικά. Κόβουμε τα φύλλα της γλιστρίδας, του μαϊντανού, του δυόσμου με το χέρι και τα βάζουμε σε λεκάνη.
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις προσθέτουμε στα χόρτα. Κόβουμε το χαλούμι σε κομματάκια
και το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Χοντροκοπανίζουμε τους σπόρους μουστάρδας και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το dressing. Ανακατεύουμε με τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε αμέσως στα μπολ πίτας.