Μια ωραία συνταγή που αγαπούν πολύ οι Άγγλοι και είναι ιδανική για αξιοποίηση αυγών που έχουν περισσέψει από άλλες συνταγές και μαγειρέματα.
Υλικά
6 αυγά, βρασμένα σφιχτά και καθαρισμένα
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας ουίσκι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
3 αυγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ρολά γεμιστά με αυγό, πανέ στον φούρνο αρχικά αφαιρούμε, με ένα μυτερό μαχαίρι, τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ουίσκι, τα 70 ml από το ελαιόλαδο και 100 ml παγωμένο νερό και τα χτυπάμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον κιμά, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μικρές μπάλες, τις οποίες πατικώνουμε με το χέρι μας ώστε να ανοίξουν σε 6 δίσκους.
Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 αυγό και πλάθουμε προσεκτικά τον κιμά γύρω από το αυγό, ώστε να το καλύψει.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει η ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
Πανάρισμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο τη φρυγανιά.
Περνάμε κάθε ρολό πρώτα από το αυγό, μετά από το αλεύρι και ξανά από το αυγό.
Στο τέλος τα περνάμε από τη φρυγανιά, τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και βάζουμε στο ταψί.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανά.
Συνοδεύουμε, τα ρολά γεμιστά με αυγό, πανέ, με πατάτες ατμού, αρτυμένες με λιωμένο βούτυρο ή λάδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.