
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΕκτός από το φωτεινό χρώμα του και την ωραία αισθητική που πάντα συνοδεύει τις εικόνες όπου πρωταγωνιστεί, αναμφισβήτητα το λεμόνι είναι αυτό που προσθέτει γεύση στη ζωή μας όσο κανένα άλλο υλικό.
Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. χυμός λεμονιού Papafilipou
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 δέσμη σπανάκι
- θαλασσινό αλάτι
- 40 γρ. ταχίνι
Διαδικασία
- Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 1,2 λίτρα κρύο νερό. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματίζεται όταν τα ρεβίθια αρχίσουν να βράζουν.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι, καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για 40’ περίπου ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τότε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σπανάκι και αλάτι και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το ταχίνι σε λεκάνη και ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζωμό από τα ρεβίθια. Συνεχίζουμε με 1 ακόμα φλιτζάνι και μεταφέρουμε τον ταχινο-ζωμό στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.