Ελαφρύ και σούπερ μυρωδάτο, αυτό το ζουμερό ψαρονέφρι είναι ποτισμένο με το χειμωνιάτικο άρωμα των εσπεριδοειδών.
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι περίπου 400 γρ., κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 1 δόση ζεστή γλυκόξινη μαρινάδα
- οι φέτες από 1/2 πορτοκάλι, με τη φλούδα
- η φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο)
- 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο)
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με άρωμα εσπεριδοειδών, αρχικά βάζουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το ψαρονέφρι, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα περιχύνουμε με τα 2/3 της ζεστής γλυκόξινης μαρινάδας.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, να μαριναριστεί το ψαρονέφρι.
- Στραγγίζουμε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
- Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει.
- Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την υπόλοιπη μαρινάδα (σαν αραιή σος) και απλή πατατοσαλάτα με θυμάρι και φρέσκο κρεμμυδάκι.