Καβουρδίζοντας ελαφρά τον πουρέ και προσθέτοντας χυμό και ξύσμα λάιμ, φτιάχνουμε ένα απίθανα αρωματικό και νόστιμο συνοδευτικό για τα κρεατικά μας.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, ελαφρώς κοπανισμένοι και καβουρδισμένοι
- 180 ml ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λάιμ ή 1 μικρό λεμόνι
- 40 ml χυμός λάιμ ή λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ή 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
- σπόροι από 1 ρόδι
- αλάτι, πράσινο + μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον πουρέ πατάτας με λάιμ, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και κομματιάζουμε με πιρούνι, μέχρι να λιώσουν. Όσο λιώνουμε και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το λάδι και το ξύσμα.
- Έτσι, ο πουρές γίνεται πιο νόστιμος, γιατί με το σοτάρισμα χάνει την υγρασία του και εντείνεται η νοστιμιά της πατάτας.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, το ρόδι και πράσινο πιπέρι και σερβίρουμε.