Ζυμαρικά σαν αυτάκια. Αυτό σημαίνει ορικιέτε και σε αυτή τη συνταγή σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα φέτας. Συνοδέψτε με λευκό κρασί.
Υλικά
- 400 γρ. ορεκιέτε (τα ιταλικά ζυμαρικά σε σχήμα μικρού αυτιού ή άλλα μικρόσχημα της αρεσκείας μας)
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα φέτας
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
- Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.
Ζυμαρικά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας αμέσως.