
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΜέχρι να κάνεις το ταξίδι που ονειρεύεσαι στην Κρήτη, μπορείς να μεταφερθείς νοητά στο νησί μέσα απο υπέροχα αρώματα των κρασιών ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
Υλικά
- 1 κιλό πέστροφες
- Λίγο ελαιόλαδο
- Φρέσκο χυμό λεμονιού
- Φύλλα βασιλικού
- Φρέσκο μάραθο
- Κόκκινο κρεμμύδι
- Θαλασσινό αλάτι
Συνδυάστε το με
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
Οίνος λευκός, ξηρός
Επίσημος διανομέας των κρασιών Μπουτάρη η PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης.
Διαδικασία
- Πλένουμε τις πέστροφες και τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού λίγα φύλλα βασιλικού. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και αλείβουμε το κέντρο με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε μια πέστροφα πάνω σε αυτό, την αλείβουμε με ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού και αλατίζουμε ελαφρά. Τυλίγουμε καλά και βάζουμε σε ρηχό ταψί φούρνου.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα ψάρια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30’. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10’ ακόμα. Ετοιμάζουμε μια σαλάτα με λεπτο-κομμένο φρέσκο μάραθο, κόκκινο κρεμμύδι, φύλλα από φρέσκο βασιλικό και λαδολέμονο. Σερβίρουμε αμέσως.