Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις νοστιμίζουμε με διάφορα μυρωδικά και παρμεζάνα ή νιώτικο κεφαλοτύρι. Πιο νόστιμες δεν γίνονται. Πραγματικά.
Υλικά
- 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι
- 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή νιώτικο κεφαλοτύρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
- Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει.