Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου
Αποθήκευση για αργότεραΠαπαρδέλες, πέστο φουντουκιού και γιαούρτι σε ένα πιάτο με ξηροκαρπάτη νοστιμιά που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, εύκολο, έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα.
Παναγιώτης Σιαφάκας
Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
100 γρ. φουντουκόψιχα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις παπαρδέλες με πέστο φουντουκιού και γιαούρτι, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
Παράλληλα, χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με το σκόρδο, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πολτός.
Αδειάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα, προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι καθώς και όσο νερό από αυτό που κρατήσαμε στην άκρη χρειάζεται για να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και σερβίρουμε.