Ξεροψημένη, κρατσανιστή πετσούλα, σούπερ τρυφερό κρέας. Αυτή η πανσέτα από αρτύματα έχει μόνο αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Γίνεται ονειρεμένη.
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινή πανσέτα με το δέρμα της, σε ενιαίο κομμάτι
- 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- περίπου 500 ml ζωμός κρέατος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πανσέτα με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Κάνουμε μαλάξεις στην πανσέτα με το χοντρό αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Στερεώνουμε μια σχάρα σε ένα ταψί και ρίχνουμε εκεί τον ζωμό και τα κλωνάρια δεντρολίβανο.
- Ακουμπάμε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίζοντας να μην ακουμπά καθόλου στον ζωμό, και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C, γυρίζουμε τη λειτουργία στις αντιστάσεις και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.
- Ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και τη βάζουμε σε ξύλο κοπής.
- Την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζουμερό το κρέας και κρατσανιστή η πέτσα.