Ούζο, το μυστικό για τα πιο αφράτα, μυρωδάτα μπιφτέκια! Μην ξεχάσετε να τα συνοδέψετε με τη γιαουρτοσάλτσα, ένας υπέροχος συνδυασμός.
Υλικά
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
30 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο)
30 γρ. ούζο
60 ml ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
80 ml ελαιόλαδο
40 γρ. μουστάρδα
1 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια, ψιλοκομμένα
λίγο ξύσμα λεμονιού
Διαδικασία
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Το αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε με το μείγμα 12 μπιφτεκάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.
Σάλτσα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια, με αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα.