Ωραίος, μερακλίδικος μεζές και ιδιαίτερα τώρα που τα μύδια είναι στρουμπουλά και ψωμωμένα. Μαζί με μία τηγανιά πατάτες και μια σαλάτα με χόρτα μάς καλύπτει και για κυρίως γεύμα.
Υλικά
- 1 κιλό μύδια (τα καθαρίζουμε καλά με βουρτσάκι, τραβάμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά)
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 60 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μύδια σαγανάκι με πιπεριές, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, το σκόρδο και το κρασί.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να βράσει.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει.
- Αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.