Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραMασκαρέματα, χορός και φαγητό, πάντα συνοδευμένα με το αγαπημένο μας κρασί από το Οινοποιείο Κυπερούντας. Γιατί αποκριές χωρίς κρασί δεν λέει.
Υλικά
- 2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 400 ml κεφίρ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Χοντροκοπανισμένο μαύρο πιπέρι
Συνδυάστε το με
Σκοπός ερυθρός ξηρός του Οινοποιείου Κυπερούντας
Διαδικασία
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε γυάλινη ή κεραμική λεκάνη και προσθέτουμε το κεφίρ και το σκόρδο, κομμένο σε φέτες.
- Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε οι μπριζόλες να καλυφτούν με το κεφίρ.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ψήνουμε στα κάρβουνα, στη σχάρα, σε
γκριλ ή σχαροτήγανο. - Σερβίρουμε αν θέλουμε με τηγανητές πατάτες και λεμονάτα παντζαρόφυλλα.