
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΜέχρι να κάνεις το ταξίδι που ονειρεύεσαι στην Κρήτη, μπορείς να μεταφερθείς νοητά στο νησί μέσα απο υπέροχα αρώματα των κρασιών ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
Υλικά
- 300 γρ. χοντρά μακαρόνια
- 12 ανθούς κολοκυθιάς
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. πινόλια (κουκουνάρι)
- Παρμεζάνα, τριμμένη
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Συνδυάστε το με
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
Οίνος λευκός, ξηρός
Διαδικασία
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 1 εκ. και μετά σε λωρίδες. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι τα μακαρόνια να φτάσουν στο σημείο al dente. Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μισό
ελαιόλαδο. - Ψήνουμε τα πινόλια σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα βγάζουμε σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Όταν μαραθεί, προσθέτουμε του ανθούς και ψήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε στη συνέχεια με τα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως με τα καβουρδισμένα πινόλια, τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκο-κοπανισμένο μαύρο πιπέρι.