Κείμενο: Εύη Βουτσινά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια κλασική, αστική συνταγή με ελληνικά χαρακτηριστικά και ως προς την τεχνική και ως προς τη γεύση. Τρυφερό κουνέλι, μπόλικο σκόρδο και λευκά αμύγδαλα για ένα απίθανης νοστιμιάς πιάτο.
Υλικά
- 1 κουνέλι
- οι σκελίδες από 1½ κεφάλι σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
- 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 120 ml ελαιόλαδο
- 2 δαφνόφυλλα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουνέλι με αμύγδαλα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στη συνέχεια, πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σ’ ένα ταψάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο από το μετρημένο λάδι.
- Το ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το κουνέλι από τον φούρνο και το κόβουμε σε μερίδες.
- Έπειτα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να το χωράει ακριβώς, με όλα τα υγρά που τυχόν έχουν μείνει στο ταψί και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι (αρχικά 1 ποτήρι).
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Ενδιαμέσως το παρακολουθούμε και αν έχει «πιει» το νερό του χωρίς να έχει ψηθεί, προσθέτουμε κι άλλο.
- Συνοδεύουμε, το κουνέλι με αμύγδαλα, με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατατούλες.