Tandoori μεν, αλλά με την πιο ελληνική πινελιά που μπορείτε να φανταστείτε. Η κρούστα-μαρινάδα από πρόβειο γιαούρτι κάνει τη διαφορά και το κοτόπουλο παίρνει πολλούς πόντους ρωμαλέας νοστιμιάς.
Υλικά
- 6 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση βιολογικού)
Μαρινάδα
- 400 γρ. πρόβειο γιαούρτι + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρος ή μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών tandoori (σε μπαχαράδικα)
- 2 κουτ. σούπας πάστα tandoori
- αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο tandoori με πρόβειο γιαούρτι, ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πρόβειο γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών tandoori και την πάστα tandoori και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο μπολ τα μπούτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα και αφήνουμε για 8 – 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε εκεί τα μπούτια χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
- Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μερικές κουταλιές πρόβειο γιαούρτι.