
Το σοφρίτο το έχουμε συνηθίσει με μοσχάρι, αλλά δοκιμάστε το και με κοτόπουλο. Είναι εύκολο, γρήγορο και απίθανα αρωματικό και ζουμερό. Το συνοδεύουμε ιδανικά με έναν αφράτο πουρέ πατάτας.
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε κομμάτια 40 γρ. το καθένα
- 80 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 70 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σοφρίτο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε καλά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι βάζουμε το σκόρδο και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί και βράζουμε μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους κατά το ήμισυ (περίπου 10 λεπτά).
- Ρίχνουμε 300 ml νερό και τα ζουμάκια που έχει αφήσει το κοτόπουλο στο σκεύος και βράζουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
- Προθέτουμε το κοτόπουλο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.