Ένα δημοφιλές πιάτο της Ινδίας με κοτόπουλο, ρεβύθια (chana) και μια πλούσια σάλτσα με ζεστά μπαχαρικά, γεμάτη αρώματα. Μπορεί να σερβιριστεί και με ρύζι.
Υλικά
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια των 4-5 εκ.
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη (ή όσο μας αρέσει)
1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, σε σκόνη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (μουλιάζουμε σε νερό όλο το βράδυ 130 γρ. ρεβύθια και την επομένη τα βράζουμε για 1 ώρα με 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν, και τα στραγγίζουμε)
1 φρέσκια κόκκινη τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη (ή όσο θέλουμε)
1/4 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το κoτόπουλο με ρεβύθια (chicken chana), ξεκινάμε αλατίζοντας το κοτόπουλο.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι σε σκόνη, τον ξερό κόλιανδρο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα μπαχαρικά και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε αμέσως, για να μην κόψει. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ήδη βρασμένα ρεβύθια και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τη φρέσκια πιπεριά τσίλι και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.