Μια ασιατικής επιρροής, εύκολη συνταγή με κοτόπουλο για κάθε μέρα. Το γάλα καρύδας, το τζίντζερ και το φυστικοβούτυρο δίνουν τον τόνο.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε 10 κομμάτια, χωρίς την πέτσα
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κάρι
- 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα
- 300 ml γάλα καρύδας
- 80 γρ. φυστικοβούτυρο
- τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο, χοντροκομμένα (αν δεν μας αρέσει, βάζουμε μαϊντανό)
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μυστικά
Μπορούμε να το κάνουμε και με φιλέτο κοτόπουλου, όμως με τα κομμάτια με τα κόκαλα θα γίνει πιο νόστιμη η σάλτσα.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με γάλα καρύδας, αρχικά κάνουμε «μασάζ» στο κοτόπουλο με το λεμόνι και αλατοπίπερο.
- Στη συνέχεια, το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και βγάζουμε 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, εκτός από αυτά του στήθους.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml νερό και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Διαλύουμε το φυστικοβούτυρο σε 60 ml καυτό νερό και το ρίχνουμε μαζί με το στήθος κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό για να έχουμε μια πλούσια σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μία βράση το φαγητό.
- Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε, το κοτόπουλο με γάλα καρύδας, με λευκό ρύζι μπασμάτι. Προσέχουμε όπως το τρώμε για τυχόν κοκαλάκια.