Κείμενο: Λευτέρης Λαζάρου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΚλασικό και αγαπημένο μαγειρευτό κατσαρόλας, το κοτόπουλο με φασολάκια και φρέσκια ντομάτα είναι δεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι. Ο σεφ του προσθέτει μερικά έξτρα υλικά και γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.
Υλικά
1 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3-4 εκ.
300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
500 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
200 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ
700 γρ. ντομάτα, τριμμένη
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
100 γρ. μουστάρδα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το κοτόπουλο με φασολάκια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τις πατάτες, το καρότο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μουστάρδα, τα φασολάκια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για 30 λεπτά, να μισομαλακώσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με φασολάκια με δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.