Ζουμερό, αρωματικό και γευστικότατο κατσίκι, που ετοιμάζουμε εύκολα, τυλιγμένο στη λαδόκολλα. Έτσι, και όλους τους χυμούς του κρατάει και δεν λερώνουμε και σκεύη.
Υλικά
- 2.500 γρ. κατσίκι από μπούτι και σπάλα, με το κόκαλο, σε κομμάτια των 250 γρ.
- 1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο, κομμένο εγκάρσια, στη μέση
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 400 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
- ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
- 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκων μυρωδικών, όπως δυόσμου, μάραθου, κόλιανδρου κ.ά.
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
Συνοδεύουμε με πατάτες ολόκληρες, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, ψημένες ταυτόχρονα με το κατσίκι στον φούρνο.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια του κατσικιού, τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Αδειάζουμε στο κατσίκι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί παντού με το μείγμα γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.
- Βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς. Ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι.
- Ζουλάμε τα σκόρδα μέσα στο γιαούρτι (η ψίχα βγαίνει πανεύκολα και η φλούδα μένει στα δάχτυλά μας).
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Συνοδεύουμε με τη μυρωδάτη αυτή «σάλτσα» το ψημένο κατσίκι.