O σεφ μάς δίνει και συνταγή για να ετοιμάσουμε μόνοι μας πάστα κάρι και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε. Είναι εύκολη και απίθανα νόστιμη.
Υλικά
- 600 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κύβους 3 εκ.
- 300 ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σπιτικό κάρι
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 140 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 3-5 πιπεριές τσίλι, καυτερές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες (ή όσο μας αρέσει)
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
- 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
- 3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 140 γρ. πελτές τομάτας
- 60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κάρι
- Για να φτιάξουμε το κάρι αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, 100 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Κολοκύθα
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κάρι, 500 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Το φαγητό βγαίνει ζουμερό, με πλούσια σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε το κάρι κολοκύθας με ρύζι μπασμάτι.