
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΜέχρι να κάνεις το ταξίδι που ονειρεύεσαι στην Κρήτη, μπορείς να μεταφερθείς νοητά στο νησί μέσα απο υπέροχα αρώματα των κρασιών ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
Υλικά
- 500 γρ. βοδινό κιμά
- 200 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Πάπρικα, γλυκιά
- Σουμάκι
- Αλάτι
- 2 κρεμμύδια
- 3 πράσινες πιπεριές
- Ελληνικές πίτες
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
Συνδυάστε το με
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Οίνος ερυθρός, ξηρός
Επίσημος διανομέας των κρασιών Μπουτάρη η PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης.
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τα γιαουρτλού: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, 50γρ. γιαούρτι, 100γρ. κρύο νερό, λίγη πάπρικα και αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε μακρουλά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (30’ περίπου). Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τις πιπεριές στα δύο και αφαιρούμε τα σπόρια. Τα ψήνουμε σε ξεχωριστό ταψί, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αυτά.
- Για την σάλτσα ντομάτας, βράζουμε μαζί όλα τα υλικά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Σερβίρουμε τα γιαουρτλού μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, τις πίτες (ελαφρά ψημένες), τα ψημένα λαχανικά και το γιαούρτι, πασπαλισμένα με λίγο σουμάκι και πάπρικα.