
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΔροσιστικές και νόστιμες σαλάτες, των οποίων η γεύση και η εμφάνιση αλλάζει άρδην με την προσθήκη τυριών ALAMBRA.
Υλικά
- 500 γρ. αχλάδια
- 500 γρ. μήλα
- Χυμός λεμονιού
- 2 μεγάλες μπανάνες
- 50 γρ. χαλεπιανά
- 100 γρ. premium cheddar (ωρίμανσης 9 & 12 μηνών) ALAMBRA
Για το dressing
- 60 γρ. μαρμελάδα μόσφιλο
- 80 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Διαδικασία
Αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους από τα αχλάδια και τα μήλα και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Τα κόβουμε
σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά για το dressing και το ρίχνουμε στα φρούτα. Κόβουμε τα cheddar κομματάκια, ανακατεύουμε μαζί και απλώνουμε σε μια σχετικά ρηχή σαλατιέρα.
Χοντροκοπανίζουμε τα χαλεπιανά και τα βάζουμε σε πιάτο. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μπανάνες και τις πιέζουμε στα χαλεπιανά. Κόβουμε σε κομματάκια και γαρνίρουμε τη φρουτοσαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.