Βράζουμε φακές, προσθέτουμε ντοματίνια, ελιές και μυρωδικά και έχουμε μια οσπριοσαλάτα χορταστική και δροσερή.
Υλικά
300 γρ. φακές ψιλές
1 φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
10 ελιές μαύρες, χοντροκομμένες
30 ml ξίδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φακές σαλάτα με ντοματίνια, αρχικά ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, 4 ποτήρια νερό, τις φακές, τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, αλλά να μη λιώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε τις φακές (πετάμε τη δάφνη).
Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις φακές σαλάτα με ντοματίνια.