Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Tina Webb
Αποθήκευση για αργότεραΈνα σάντουιτς ιδανικό για να το πάρετε μαζί στην εκδρομή σαν κολατσιό.
Υλικά
- 1 μέτριο κολοκύθι
- 1 μικρή μελιτζάνα τσακώνικη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 3 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
- 2 φέτες χαλούμι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
- 1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- αλατι και πιπέρι
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
Διαδικασία
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα λαχανικά για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης και τις φέτες χαλούμι. Αλείφουμε τη μία φέτα ψωμί με τη μουστάρδ, απλώνουμε τις φέτες κολοκυθιού και από πάνω τη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί, απλώνουμε τη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το τυρί. Σκορπίζουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμί. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.