Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤα εξαιρετικά κρασιά της Οινοποιίας Μπουτάρη έχουν τη δύναμη να απογειώσουν κάθε γεύμα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά
- 300 γρ. μακαρόνια casarecce
- 400 γρ. μανιτάρια portobello
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 130 γρ. λευκό κρασί
- Άσπρο πιπέρι
- 40 γρ. σταφίδες
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 60 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα
- Φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Συνδυάστε το με
Mπουτάρη Νάουσσα, Ξινόμαυρο
Διαδικασία
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε σε τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι όταν τα μανιτάρια κατεβάσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν τελείως τα υγρά. Ρίχνουμε τότε το πιπέρι (χοντροκοπανισμένο) και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Στο μεταξύ ψήνουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμα (al dente) τα σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το μείγμα των μανιταριών.
- Προσθέτουμε το τυρί (θρυμματισμένο) και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.