Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤιμούμε τα προιόντα του τόπου μας και φτιάχνουμε συνταγές με το εξαιρετικής ποιότητας Premium Κυπριακό ουίσκι Kythrea από την Aristides Distilling.
Υλικά
Για τα Burgers
- 500 γρ. βοδινό κιμά
- 200 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. Kythrea Single Grain Malt Whiskey
- 50 γρ. φρυγανιά
- 60 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοκοπανισμένο μαύρο πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 300 γρ. κρεμμύδια
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας Kythrea Single Grain Malt Whiskey
- Κεφαλοτύρι
- Ψωμάκια για burgers
Μαγειρεύουμε με Kythrea
Single Grain Malt Whiskey
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τα burgers, ανακατεύοντας καλά μαζί όλα τα υλικά. Πλάθουμε σε μπιφτέκια σε μέγεθος ανάλογα με τα ψωμάκια, και ψήνουμε στον φούρνο (σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα).
- Εντωμεταξύ ψήνουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το Kythrea Single Grain Malt Whiskey, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄ ακόμα.
- Όταν τα μπιφτέκια ψηθούν, βάζουμε πάνω στο κάθε ένα μία φέτα κεφαλοτύρι και ψήνουμε για ακόμα 1΄, μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρουμε αμέσως με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα ψωμάκια.