Φτιάχνουμε κατ’ οίκον τις πιο νόστιμες φτερούγες με συνταγή από τον αμερικανικό νότο. Απλώς ξεκινάμε το μαρινάρισμα αποβραδίς...
Υλικά
- 16 φτερούγες κοτόπουλου
- 500 ml ξινόγαλα (στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
- 30 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 150 γρ. ταμπάσκο ή άλλη σάλτσα καυτερής πιπεριάς (ή λιγότερο για πιο ήπιο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτή ή άλλη της αρεσκείας μας
- 20 ml χυμός λεμονιού (λίγο παραπάνω από 1 κουτ. σούπας)
- 20 ml ξίδι από λευκό κρασί (λίγο παραπάνω από 1 κουτ. σούπας)
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml γάλα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. μπλε τυρί, σε τρίμματα
Διαδικασία
Ρίχνουμε το ξινόγαλα σε μια λεκανίτσα και βάζουμε μέσα τις φτερούγες. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την επομένη προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στραγγίζουμε τις φτερούγες, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο ταψί. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν καλά. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το ταμπάσκο με το λιωμένο βούτυρο και την πάπρικα σε ένα μπολ και μόλις ψηθούν οι φτερούγες, τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο, τις βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με το βουτυράτο μείγμα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Ντρέσινγκ: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το γιαούρτι και το γάλα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και τέλος το τυρί. Σερβίρουμε τις φτερούγες με το ντρέσινγκ.