Κείμενο: Γαστρονόμος
Σερβίρετε το κρέας, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ και τα κρεμμύδια.
Υλικά
Υλικά για το αρνί
- 1 κιλό αρνί μπούτι
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί κόκκινο
- 80 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- 120 γρ. (2 τεμάχια) καρότα χοντροκομμένα
- 50 γρ. σέλερι χοντροκομμένο
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο θυμάρι φρέσκο
- Λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
Υλικά για τον πουρέ
- 250 γρ. (4-5 τεμάχια) καρότα
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 200 γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια στιφάδου
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βαλσάμικο ξίδι, μαύρο
- 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για το αρνί: Σοτάρετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί. Μαρινάρετε το αρνί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Κάνετε σε αυτό δύο τρύπες και προσθέτετε μέσα το σκόρδο. Τοποθετείτε το αρνί σε γάστρα μαζί με τα λαχανικά και ρίχνετε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα 2/3. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2 ώρες περίπου στους 180ºC αέρα.
Για τον πουρέ: Βράζετε τα καρότα και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας σε αυτόν τον πολτό καρότου και τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, προσθέτετε την Καστανή Ζάχαρη Fytro και, μόλις λιώσει, προσθέτετε το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει. Σιγοβράζετε τα κρεμμύδια, αρχικά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και, στη συνέχεια, μαγειρεύετε σε υψηλότερη, για να καραμελώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
Σερβίρετε το κρέας, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ και τα κρεμμύδια.